top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVUUR Verticale

Maartreis 2023

3 maart was het weer tijd voor het meest legendarische evenement van VUUR namelijk de Maartreis. We verzamelden bij de bussen op Rotterdam Centraal en daar bleven we dan ook 4 uurtjes wachten. Gelukkig zijn wij VUURtjes erg flexibel en wisten meteen onszelf gezellig te vermaken in de Huiskamer op het station, wat ook dichter bij ons volgende vervoersmiddel was: de trein!


Na wat vertraging aan het begin van onze reis, kwamen we eindelijk aan in de mooiste studentenstad Gent! We hadden wat vertraging opgelopen waardoor iedereen 2 minuten had om zich mooi op te maken voor onze boottocht door het mooie centrum.

Daarna legden we een bodem bij een hippe pizzatent om vervolgens aan de kroegentocht te beginnen. Belgische biertjes werden gedronken en we eindigden de eerste dag in een bar/club waar we begroet werden door een man met een... rat!


De jongere lichtingen sneuvelden al snel, waarschijnlijk omdat ze niet gewend zijn om in het weekend te feesten ipv de vaste dinsdagen en donderdagen. Dit werkte echter in het voordeel van de burgers onder ons: Waanzin bleef als laatste strijders nog staan.

De dag erna begonnen we gezellig aan het ontbijt in ons hostel en al snel wachtten een paar VUURtjes geïrriteerd op de slome Ali... Waar bleef ze nou? Zat ze op de wc of was ze haar commissie in de steek aan het laten in de ochtend? Volgens velen waren dit de enige opties... Maar toen bleek al snel dat het onderdeel was van het “Student vermist in Gent”-stadsspel! Ook dit keer was het spel een succes en na een gezellige lunch in een deftige tent en een bierproeverij op een industrieel terrein (met een veel te zuur en een veel te donker biertje) trokken we ons terug in het hostel om ons voor te bereiden op een avondje eten, (veel) drinken & dansen.


Het restaurant had heel lekker eten met onbeperkte drank totdat al onze hoofdgerechtborden waren weggehaald. Dit resulteerde uiteraard in VUURtjes die hun laatste kruimels verdeelden over elkaars borden en meteen met hun eten begonnen te spelen zodra er bediening langs kwam. Na het eten vertrok een goed aangeschoten stoet vrouwen naar het uitgaansgebied om een goed eindfeestje te bouwen. Kortom het was een weekend om niet snel te vergeten, bedankt maartreisco!!



18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page